Babymassage


Vanuit de groepen zwangerschapsyoga, geef ik op regelmatige basis een cursus babymassage. Bij 'nieuws' zal ik steeds de nieuwe data vermelden.

Tijdens deze cursus leer je drie verschillende massagetechnieken om je baby te masseren. Door middel van massage geef je je baby liefde en aandacht. Massage is ook een aspect van gezondheid: je verbetert de bloedcirculatie, spijsvertering en lymfestroom van je baby. Het helpt de weerstand te verhogen en groeihormonen komen vrij uit de gewrichten. De olie beschermt en voedt de huid. Je stimuleert daarbij ook het lichaamsgevoel van je baby. Massage is een prachtige gelegenheid voor zowel de moeder als de baby om elkaar op liefdevolle wijze nog beter te leren kennen. Door regelmatig te masseren leer je de lichaamstaal van je kindje beter te verstaan, geef je aandacht en leer je beter in te spelen op de behoeften van je kindje.

Daarnaast is de ochtend natuurlijk ook een leuke gelegenheid om andere moeders te ontmoeten en zaken over het moederschap uit te wisselen.